09/12/2017

{Jak smakuje sztuka?}

Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5 10 lat

  • Selamat makan to znaczy smacznego!
    • Wystawa Gotong Royong. Rzeczy, które robimy razem to nie tylko działania artystyczne, ale także wiele ciekawych informacji na temat życia w odległych zakątkach świata.
  • Na ostatnich w tym roku warsztatach z cyklu {Jak smakuje sztuka?} spotkamy się z wyjątkowymi gośćmi: Juliusem Darmaatadją Indonezyjskim szefem kuchni pochodzącym z Bandungu oraz Mateuszem Rybińskim właścicielem i pomysłodawcą restauracji Warung Jakarta, który ponad 3 lata mieszkał w Indonezji. Razem z nimi spróbujemy wielu egzotycznych produktów, nauczymy się kilku indonezyjskich słów oraz ugotujemy tajemniczą potrawę, która kryje się pod nazwą Bakwang Jagung.
    • Uwaga! Mamy prośbę o przyniesienie swojej deski i noża
  • Prowadzenie
    • Iga Fijałkowska, Anna Szary
  • Goście specjalni
    • Julius Darmaatadja, Mateusz Rybiński
Dziś w U–jazdowskim