09/12/2017
{Jak smakuje sztuka?}
Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5 – 10 lat
- Selamat makan – to znaczy smacznego!
-
- Wystawa Gotong Royong. Rzeczy, które robimy razem to nie tylko działania artystyczne, ale także wiele ciekawych informacji na temat życia w odległych zakątkach świata.
- Na ostatnich w tym roku warsztatach z cyklu {Jak smakuje sztuka?} spotkamy się z wyjątkowymi gośćmi: Juliusem Darmaatadją – Indonezyjskim szefem kuchni pochodzącym z Bandungu oraz Mateuszem Rybińskim – właścicielem i pomysłodawcą restauracji Warung Jakarta, który ponad 3 lata mieszkał w Indonezji. Razem z nimi spróbujemy wielu egzotycznych produktów, nauczymy się kilku indonezyjskich słów oraz ugotujemy tajemniczą potrawę, która kryje się pod nazwą Bakwang Jagung.
- Uwaga! Mamy prośbę o przyniesienie swojej deski i noża
- Prowadzenie
- Iga Fijałkowska, Anna Szary
- Goście specjalni
- Julius Darmaatadja, Mateusz Rybiński
Dziś w U–jazdowskim