27/04/2019
edukacja

{Jak smakuje sztuka?}

Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 510 lat

  • Mąka, woda, sól
    • Manoush, nann, khobez, pita, lewasz, puri, kołacz, podpłomyk – chleb, jeden z podstawowych składników codziennej diety człowieka. Odgrywa także ogromną rolę kulturową. Zainspirowani pracą Janka Simona -  Krakowski chleb, udamy się w podróż przez kontynenty i kultury. Podczas naszego spotkania dowiemy się, w jaki sposób powstaje chleb i jakie są jego tradycje w różnych krajach. Sprawdzimy także nasze kulinarne umiejętności – upieczemy własny chleb!
    •  
    • Prowadzenie
      • Aleksandra Rajska, Joanna Rentowska
Sprzedaż zakończona
  • wstęp płatny
    • bilet rodzinny 30 zł (w cenie biletu wstęp na wystawę)
    • bielty dostępne online: bilety.u-jazdowski.pl
  • zbiórka w holu głównym
27/04/2019
12:00