24/11/2018
edukacja
{Jak smakuje sztuka?}
Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 5–10 lat
-
Abstrakcja od kuchni
- Na warsztatach zadamy sobie pytanie: czy komponowanie obrazu nie przypomina dobierania przypraw i produktów w kuchni? Dowiemy się w jaki sposób artyści komponują swoje prace, a kucharze dania. Skupimy się na kluczowych elementach składowych dzieła kulinarnego i malarskiego, a następnie zaprojektujemy własne jadalne abstrakcje.
- Prowadzenie
- Adriana Marczewska – szefową kuchni została, mając tylko 22 lata, ale gotować zaczęła samodzielnie 6 lat wcześniej! Uczestniczka 4 edycji Top Chef Polska, właścicielka firmy cateringowej, pasjonatka podróży kulinarnych. Prowadzi program Ślinotok w Kuchnia +. Twórczyni projektu La BlaBla, w którym tworzyła autorskie menu oparte na sezonowych, tylko polskich produktach. Wierzy, że o ostatecznym smaku potraw decyduje jakość składników, dlatego używa tylko naturalnych produktów sprowadzonych od lokalnych dostawców specjalizujących się w zrównoważonej hodowli zwierząt, uprawie warzyw i ziół. Interesuje się kuchnią tradycyjną, specjalizuje w zapomnianych polskich produktach, ziołach i przepisach. Obecnie prowadzi warsztaty kulinarne i pokazy w całym kraju, zajmuje się consultingiem restauracji oraz prowadzi projekt „The Star” wspólnie z marką Moet Chandon w Sopocie oraz restaurację w Zatoce Sztuki. Od pracy w kuchni odpoczywa… w kuchni. Obecnie zaangażowana w nowy, warszawski projekt WuWu.
Dziś w U–jazdowskim