24/11/2018
edukacja

{Jak smakuje sztuka?}

Warsztaty dla rodzin z dziećmi w wieku 510 lat

  • Abstrakcja od kuchni
    • Na warsztatach zadamy sobie pytanie: czy komponowanie obrazu nie przypomina dobierania przypraw i produktów w kuchni? Dowiemy się w jaki sposób artyści komponują swoje prace, a kucharze dania. Skupimy się na kluczowych elementach składowych dzieła kulinarnego i malarskiego, a następnie zaprojektujemy własne jadalne abstrakcje.
    •  
  • Prowadzenie
    • Adriana Marczewska – szefową kuchni została, mając tylko 22 lata, ale gotować zaczęła samodzielnie 6 lat wcześniej! Uczestniczka 4 edycji Top Chef Polska, właścicielka firmy cateringowej, pasjonatka podróży kulinarnych. Prowadzi program Ślinotok w Kuchnia +. Twórczyni projektu La BlaBla, w którym tworzyła autorskie menu oparte na sezonowych, tylko polskich produktach. Wierzy, że o ostatecznym smaku potraw decyduje jakość składników, dlatego używa tylko naturalnych produktów sprowadzonych od lokalnych dostawców specjalizujących się w zrównoważonej hodowli zwierząt, uprawie warzyw i ziół. Interesuje się kuchnią tradycyjną, specjalizuje w zapomnianych polskich produktach, ziołach i przepisach. Obecnie prowadzi warsztaty kulinarne i pokazy w całym kraju, zajmuje się consultingiem restauracji oraz prowadzi projekt „The Star” wspólnie z marką Moet Chandon w Sopocie oraz restaurację w Zatoce Sztuki. Od pracy w kuchni odpoczywa… w kuchni. Obecnie zaangażowana w nowy, warszawski projekt WuWu.

 

Dofinansowano ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury oraz ze środków Miasta Kalisza
  • Wstęp bezpłatny po uprzednim potwierdzeniu obecności
  • Więcej informacji i zgłoszenia
    • info@u-jazdowski.pl
    • + 48 22 628 12 71 wew. 135
24/11/2018
12:00