21/01/2018
warsztaty

Indonezyjskie warsztaty kulinarne z Warung Jakarta

towarzyszące wystawie Gotong Royong. Rzeczy, które robimy razem

  • Zapraszamy do udziału w warsztatach kuchni indonezyjskiej w wydaniu wegańskim. Julius Darmaatmadja, szef kuchni warszawskiej restauracji Warung Jakarta pokaże jak przygotować jedne z jego ulubionych dań:

  • nasi goreng – czyli najpopularniejsze danie w Indonezji - ryż smażony, my przygotujemy go z tempehem – tradycyjnym produktem indonezyjskim z fermentowanej soi
  • bakwang jagung – placki z kukurydzy, które zachwyciły samego Macieja Nowaka!
  •  
  • Uczestników prosimy o przyniesienie własnego noża i deski do krojenia oraz fartuszka.
  •  
  • Brak wolnych miejsc na warsztaty
  • Warsztaty bezpłatne
  • Liczba miejsc ograniczona
21/01/2018
12:00